Tutti gli articoli di DanielaDarleva

Негово Зеленчуково Величество!

tofu-con-verdure

Традиционни и творчески рецепти за предястия, основни ястия и гарнитури от зеленчуци. Богат избор от  уникални ястия  за вегетарианци и вегани. Нови начини  и рецепти при приготвянето на патладжани и тиквички, тиква и картофи, грах и зелен фасул, броколи и домати, както и много други сезонни зеленчуци.

Пилешко и други видове птици

pollo-alle-prugne-640x350

Заедно, ще приготвим  международни и традиционни ястия с  птиче месо, обичано от деца и възрастни.

Апетитни рецепти с всякакъв вид птици –  печена патица, печена гъска, пълнен петел, рецепти с пуйка и фазан. Ще научите много трикове , методи и  идеи за тяхното приготвяне.

Заешко месо – рекордьор сред месата по съдържание на белтъчини

coniglio-in-salsa-di-mandorle

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене.
По съдържание на белтъчини заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо. Поради ниското съдържание на холестерин заешкото месо е препоръчително за  консумиране от хора  страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като  високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот.

Заедно ще изпробваме рецепти и ще останете смаяни и очаровани от фантастичния му вкус.

Телешко месо

come-preparare-filetto-di-manzo-uova-sode-olive-patate-e-pomodori_cf6f4d96bc8cc27388bb537e4ec607f0

Телешкото месо присъства в европейските кухни от древни времена. То често е във форма на котлети като италианската котолета или знаменитото австрийско ястие виенски шницел. Тъй като телешкото съдържа по-малко мазнини от много други видове месо, при готвенето му трябва да се внимава да не стане прекалено твърдо и сухо. Заедно ще научим как това да не се случи. Колкото и странно да ви звучи, неправилното рязане на месото води до неговата твърдост след приготвянето му.

Агнешко месо

agnello

Агнешното месо е с интензивен вкус и аромат. То е незаменим диетичен продукт. У нас все още повечето хора предпочитат свинското и пилешкото, но с всяка изминала година интересът към агнешкото нараства. И това не е случайно – известно е, че в много райони по света, които се славят с голям брой дълголетници, основната храна е именно агнешкото. Мазнините в него за 2-3 пъти по-малко в сравнение със свинското. Холестеролът в него е 2,5 пъти по-малко, отколкото в телешкото и 4 пъти по-малко, отколкото в свинското. Минералните вещества и витамините в агнешкото са приблизително толкова, колкото в телешкото и свинското, но желязаото е с 30% повече, отколкото в свинското. Освен това агнешкото съдържа калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, витамини В1, В2, РР. Ще се докоснем заедно до избрана колекция ястия и рецепти от българската и чуждестранна кухня, както и рецепти от Близкия Изток.

Да готвим с приятели

10383586_324385487715883_827806253407404599_n

Приятни вечери, в приятелска и приветлива атмосфера, в която ще се учим да  готвим заедно с “Приятелите на Кулинарната Академия на вкуса”  в приятна  отпускаща обстановка, с чаша хубаво вино, правилно подбранo.

Темата на тези вечери ще бъде подготовка на вид ястие. Ще участвате в неговото приготвяне, усвоявайки  всички тайни, трикове и техники, за достигането на оптимален резултат -както вкусов, така и визуален. Накрая ще вечеряме заедно точно това, което  сме сготвили .Това ще бъде и нашия разбор на наученото.